Projekti

Projekt PATFox

Projekt PATFox (Pioneering anti-SLAPP Training for Freedom of Expression) bo odvetnikom ter pravnim strokovnjakom ponudil uporabno znanje tehnik in strategij zoperstavljanja strateškim tožbam zoper sodelovanje javnosti, t. i. SLAPP tožbam.

More Projekt PATFox

#BullyFreeBar

Opolzki komentarji, šale s spolno vsebino, pohotni pogledi, buljenje v prsi, grožnje, kričanje in celo fizično nasilje so v gostinstvu vsakdanji pojav. Po ugotovitvah raziskave med zaposlenimi v ljubljanskih lokalih je bilo 95% žensk v času zaposlitve žrtev spolnega in drugega nadlegovanja.

More #BullyFreeBar

open.dnevnik

Cafe Open je bil izjemen zlasti zaradi svojih obiskovalcev in obiskovalk, tudi tistih 27, ki so med letom 2010 in 2013 mesečno pisali spletni open.dnevnik. Open.dnevnik je poleti 2018 izšel tudi v knjižni obliki.

More open.dnevnik

Selekcija

Cikel koncertov elektronske glasbe na mestnih stopnicah

More Selekcija

Grounded

Festival elektronske glasbe, kritične misli in aktivizma, ki naslavlja družbena vprašanja s povezovanjem navidez nezdružljivega: deinstitucionalizirane teoretske razprave, povsakdanjenja družbenega aktivizma ter progresivne klubske elektronske kulture.

More Grounded

DIKE

Projekt opolnomočenja istospolno usmerjenih oseb in nevladnih organizacij za odpravljanje sistemske in strukturne diskriminacije istospolno usmerjenih oseb, krepitev aktivnega državljanstva, vladavine prava, demokracije in socialne pravičnosti

More DIKE

Opolomočenje LGBT družin

Med leti 2010 in 2013 smo izvajali projekte socialnega in pravnega opolnomočenja istospolih družin.

More Opolomočenje LGBT družin

Flexicurity

Raziskava o ukrepih varne prožnosti, ki jih delodajalci oblikujejo za ranljivejše skupine zaposlenih (ženske, mlade in starejše).

More Flexicurity

Cafe Open

Prvi javno deklariran LGBT osebam prijazen lokal, ki je deloval od leta 2008 do 2013 na ljubljanskih Prulah.

More Cafe Open